Tidspres – det er altså noget, du selv bestemmer

PODCAST – epsiode 2 af 5. Tidspres har gennem 25 år stået øverst på forskernes liste over årsager til stress. Det betyder faktisk, at du selv bærer en vigtig nøgle til at forebygge stress hos dig selv og dine omgivelser. Den anden POVCAST ”Flaskeposten – din hjerne er truet” giver dig værktøjet: Ugens vigtigste møde – mødet med dig selv. Du kan også høre, hvad en dryppende vandhane i Parken har med corona og mink sagen at gøre.

Læs mere om mit arbejde med podcasts her

I 2008 blev lanceret en national kampagne ”Fra stress til trivsel” af det nu lukkede Videncenter for Arbejdsmiljø med bl.a. omfattende nationale tv-reklamer og et flerårigt rejsehold til offentlige arbejdspladser.

Mange undersøgelser og organisationer har haft fokus på stress og stressforebyggelse, og der har været iværksat mange forskellige tiltag, men alligevel peger alle stresskurver i Danmark den gale vej.

Senest er Sundhedsstyrelsen netop udkommet med en kortlægning af Danskernes Sundhed anno 2021, og her fremtræder specielt danskernes mentale sundhed som et kritisk punkt. Særlig skidt ser udviklingen ud for unge danskere.

Forebyg stress – hvad er argumentet imod, at du starter lige nu?

Kort sagt: Der er vægtige årsager til, at vi alle sammen hver især bør gøre, hvad vi kan for at pleje vores mentale sundhed og forebygge stress hos og selv og vores omgivelser.

Og hvad er egentlig argumentet imod at starte lige nu?

Når oplevelsen af tidspres er så væsentlig en faktor for vores mentale sundhed, har vi jo mulighed for selv at afgøre, hvordan vi hver især forholder os til oplevelsen af tidspres i vores egen dagligdag.

Derfor er etiketten for min anden Flaskepost ”Tidspres – det er altså noget du selv bestemmer”.

Jeg præsenterer værktøjet ”Ugens vigtigste møde – mødet med dig selv”, som jeg vil opfordre dig til at hente inspiration i og afprøve. Det er et simpelt og konkret værktøj. Og så kan du høre, hvad en dryppende vandhane i Parken har med corona og minksagen at gøre.

I Episode 2 i Sæson 1 af min første eksperimenterende podcast “Flaskeposten”, fortæller jeg om ovenstående emner. Du kan fortsat kan finde Flaskeposten på bl.a. Spotify. Læs mere om mit arbejde med podcasts her.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel