Gør oprør mod systemer fremfor mennesker

PODCAST – episode 3 af 5. Et rengøringsskema i hjemmeplejen registrerer, at medarbejderen har tre minutter til at støve af. Industrisamfundets stempelure sniger sig ind af bagvejen. Det har intet med moderne ledelse at gøre, og ingen bryder sig om det. Skemaet er og bliver: Informationsforurening. Hør også om kaos i statens bogholderi. .   

Læs mere om mit arbejde med podcasts her

I sommeren 2020 udtalte fremtrædende politikere, at danske uddannelser brugte for mange penge på at markedsføre sig.  

Med en del års erfaring som kommunikationschef på forskellige danske uddannelsesinstitutioner skrev jeg debatindlægget i Altinget “Kan vi løfte diskussionen om markedsføring af uddannelser?” den 27. august 2020.

I forbavselse over at sådanne debatter igen og igen dukker op, skriver jeg med afsæt i mine erfaringer på området helt tilbage til 1990’erne bl.a.:

At tale om brede besparelser i markedsføring uden at forholde sig til, hvad markedsføring egentlig er, hvad budgetteringerne rummer, hvad der er kvalitet, og hvad der er kernevirksomhed – det oplever jeg som et retorisk tilbageslag for kommunikationsprofessionalismen i det offentlige Danmark i 2020.

I Epsiode 3 af Flaskeposten fortæller jeg detaljeret, hvorfor politikerne i realiteten ikke kunne bruge data fra statens bogholderi til at vurdere omfanget af markedsføring, og hvor meget der evt. kunne spares. Rapporterne fra bogholderiet passede nemlig overhovedet ikke med virkeligheden.

Overskriften på det tredje program er “Gør oprør mod systemer fremfor mennesker”. Jeg foreslår i programmet et amerikansk flådeprincip fra 1960 indført i den danske hjemmepleje.

Jeg kommer også omkring fire sandfærdige og anonyme beretninger fra medarbejdere og ledere om deres træthed over systemer med medarbejdertilfredsheds- og trivselsundersøgelser. Og jeg fortæller om min oplevelse af præsentationen af endnu et IT-system, der skulle redde den ganske verden.

Tager vores brug af systemer overhånd, og hvad kan du gøre i din hverdag?

I Episode 3 i Sæson 1 af min første eksperimenterende podcast “Flaskeposten”, fortæller jeg om ovenstående emner. Du kan fortsat kan finde Flaskeposten på bl.a. Spotify. Læs mere om mit arbejde med podcasts her.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel