Appel til Christiansborg: Må vi få lidt arbejdsro?

PODCAST – episode 4 af 5. I POVcast’en “Flaskeposten”, 4. episode, 16. maj på Point Of View International, sender en direktør i en ny uddannelsessektor i Danmark en klar appel til politikere, embedsværk og reformkommission omkring Christiansborg:

Læs mere om mit arbejde med podcasts her

”Jeg må virkelig appellere til at os, der er ude i marken, os der leverer hver dag på de bekendtgørelser og love som politikerne laver. Jeg beder om, at vi får lidt arbejdsro til faktisk at kunne implementere, arbejde med tingene og levere nogle resultater, som politikerne så efterfølgende kan evaluere”

Hanne Fischer fortæller som formand for FGU Danmarks Direktør og Rektorkollegium og som direktør for FGU Vestegnen – en af de 27 nye institutioner med 84 skoler spredt ud over det ganske land – om erfaringerne med at starte de nye forberedende grunduddannelser op i Danmark siden 2019.

Den 1. august 2019 fik Hanne Fischer nøglerne til bygninger i fire kommuner præcis samme dag, hvor 100 medarbejdere startede i en fusion mellem fire nedlagte produktionsskoler og tre afdelinger fra voksenuddannelsescentre. En uge efter kom 500 elever.

Det har været en vild rejse med søvnløse nætter, fortæller Hanne Fischer. Hendes oprigtige beretning er et vidnesbyrd om, hvordan det er at overleve som leder i tidens forandringer, tempo og jag.

Hanne Fischer håber ikke, at andre ledere bliver udsat for det samme, som hun har oplevet under opstarten af FGU. Hun fortæller sine fem gode råd til andre ledere om, hvordan hun overlever, når hun føler sig presset i dagligdagen.

Samtalen med Hanne Fischer var Episode 4 i Sæson 1 af min første eksperimenterende podcast “Flaskeposten”, som du fortsat kan finde på bl.a. Spotify. Læs mere om mit arbejde med podcasts her.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel