Tænd gnisten – kan bare 10% virkelig redde Danmarks økonomi?

Fakta: Globale og veldokumenterede studier viser, at kun 20% af danskerne er engageret i deres arbejde, og at mennesker gennemsnitligt bruger 50% af sin tid på ikke-vigtige ting og lader halvdelen af disse haste.

Spørgsmålet er simpelt: Hvorfor skulle dygtige danske ledere egentlig ikke kunne flytte de procenter, og hvilken forskel vil det gøre?

Hør min samtale med lederen for Danmarks og Europas bedste offentlige arbejdsplads, Ann-Christina Matzen Andreasen om dette i den sidste episode i sæson 1 af podcasten “Flaskeposten” på Point Of View International.

Hør podcast hereller på Spotify

Ann Christina Matzen fra Gentofte Kommunes Job- og Aktivitetscenter erklærer sin virksomhed for 90% ”ledelsesløs” og kan fremvise markante stigninger i medarbejdernes tilfredshed og fald i sygefravær. Hun har sammen med Alfred Josefsen bl.a. skrevet bogen “Ledelse i virkeligheden

Generelt viser forskning viser entydigt, at jo mere medarbejderne engagerer sig i deres arbejde, jo bedre bliver trivslen på arbejdspladsen, sygefraværet falder, og økonomien bliver forbedret.

De globale studier viser faktisk også, at vi kun bruger 30% af vores tid på ting, der virkelig betyder noget og fører til øget produktivitet. I podcasten stiller jeg spørgsmålet:

Kan vi flytte bare 10% af vores tid og energi og øge engagementet på vores arbejdspladser med 10%?

Selvfølgelig kan vi da det. Danmarks og Europas bedste arbejdsplads – og samtalen med Ann-Cristina Matzen Andreasen er et levende bevis på dette.

Er løsningen på mange diskussioner om dansk økonomi og velfærd så simpel? Er det bare at gå i gang? Og hvor meget betyder din adfærd og dine ord som leder?

Jeg er ikke i tvivl. Og det er endnu et stærkt argument for, at danske ledere og ledelser kan forløse store potentialer ved at indtænke kommunikation som det vigtigste værktøj i et årti:

Når de globale studier også viser, at ledere påvirker medarbejdernes engagement med hele 70%. Så er svaret selvfølgelig: Ja. Som leder bærer du nøglen til at øge engagementet på din arbejdsplads, og hvorfor ikke starte med at flytte 10% af din tid fra ikke-vigtige aktiviteter, der haster, til aktiviteter der fører til virkelig produktivitet.

I virkeligheden er det jo en rigtig god nyhed. Ikke sandt? Med min faglighed og baggrund som kommunikatør og som menneske er jeg overbevist om, at dygtige danske ledere og ledelser kan flytte de 10%. Det er da bare om at komme i gang.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel