Seriøst? Hvad laver du egentlig på de sociale medier?

For nylig hørte jeg en amerikansk ekspert i sociale medier spørge, hvorfor LinkedIn – med så mange begavede og ambitiøse mennesker forbundet med hinanden – ikke blev brugt meget mere aktivt, professionelt og forretningsmæssigt i et land som Danmark?

Hvad får du ud af at stå derude på sidelinjen og betragte, hvad der sker på de sociale medier? Tag nu ejerskab. Find din egen opskrift – og stå ved hvad du gør. Det behøver hverken være farligt, overfladisk eller tidskrævende.

Tag nu de sociale medier, sådan rigtig, alvorligt

Sociale medier spiller en massiv rolle i hele vores vestlige verden, for vores værdier og for vores forretning, velfærd og mentale sundhed.

Det er ikke værktøjer, der bare er sjov eller marketing. Er du leder, er mit råd helt entydigt til dig: Tag nu de sociale medier, sådan rigtig, alvorligt.

Det er så nemt at kritisere og se skyggesiderne. Stop op et øjeblik og forestil dig, at de sociale medier er pist borte. Vil det være godt?

På Facebook møder jeg min fætter i Norge. En hilsen i ny og næ. Billeder af livsglæde. Faglige grupper. Netværk. Nyheder. Og nå ja. Hvis Messenger og LinkedIn var pist borte hvordan i alverden skulle jeg så finde alle de dejlige mennesker, jeg er forbundet med. De sociale medier er jo blevet hele mit livs “telefonbog”.

Data viser, at flere og flere mennesker bruger mere og mere tid på de sociale medier. Hvorfor så ikke anvende tiden meget mere bevidst til at opnå det, vi virkelig gerne vil?

Jeg vil godt vædde med dig om, at du både vil opnå bedre resultater i arbejdslivet og mere livsglæde, hvis du som leder skærper din bevidsthed om, hvordan du og din arbejdsplads anvender de sociale medier.

Find din opskrift

At få hjælp til at udvikle og designe netop din brug af sociale medier. Det kan sagtens være en del af mine personlige trænings- og udviklingsforløb.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel