Hvordan tackler du tidspres og stress: 6 gode råd til dig

Til dig der altid har lidt for travlt. Jeg har udarbejdet 6 gode råd til, hvordan du kan tackle tidspres og stress, så du kan få et mere harmonisk og effektivt arbejdsliv:

  • Første råd: Tag en tænkepause – inden du går videre til det næste. Når du mærker, der er for travlt, tingene bliver for komplicerede, og der er risiko for at træffe for hurtige og forkerte beslutninger.
  • Andet råd: Vær tydelig og personlig – når du formidler budskaber. Gør hvad du kan for at skabe mest mulig klarhed, så du bedre kan opnå det, du gerne vil.
  • Tredje råd: Skab tid til det vigtigste – tal om prioriteringer. Gå forrest i hverdagen i at tale åbent om at prioritere, hvilke opgaver der skal løses supergodt, dem hvor de bare skal løses tilfredsstillende, dem vi sover på, og dem vi måske bare glemmer helt lige nu. 
  • Fjerde råd: Afstem forventninger – med dig selv og dine omgivelser. Vær realistisk.
  • Femte råd: Find ro i dine tanker – vi er bare mennesker. Tal åbent og naturligt om hvor vigtigt det er, at vi alle sammen passer på vores mentale helbred og forebygger stress.
  • Sjette råd: Dyrk det muliges kunst – sig til og fra med et smil. Hvis opgaverne faktisk skulle være umulige at gennemføre, hvem andre end dig som ansvarlig leder sørger så for at fortælle det opad i hierarkiet og sørge for at tilrettelægge det muliges kunst i stedet

Jeg har udviklet de 6 gode råd med baggrund i bl.a. min erfaring som leder i Videncenter for Arbejdsmiljø, herunder for udviklingen af nationale kampagner om stress og trivsel.

Vi har det med at tale om “at vi er stressede” lidt i flæng i dagligdagen, men stress er en alvorlig sygdom. Det skal derfor understreges, at frygter du, at du selv eller mennesker i dine omgivelser er ramt af stress, så kan du selvfølgelig godt bruge de 6 råd, men min personlige anbefaling til dig vil være at opsøge professionel hjælp.

Læs også to artikler jeg har skrevet om stress og ledelse sammen med en stressekspert på Point Of View International.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel