“You are lucky to be born in Denmark” – highlights, chapter 1

Gallup: 1 ud af 2 danskere går på arbejde hver dag uden at vide, hvad der forventes af dem. Her er highlights fra det første af fire kapitler i min podcast med Pa Sinyan, managing partner of Gallup in Europe, Middle East and Africa: Engagement – Danish leaders are among the worst in the world.

Men ærligt talt talt – det er en podcast, du skal lytte til, ikke læse om. Jeg vil virkelig råde dig til at bruge 1½ time af din dyrebare tid på at høre mine 4 samtaler med Pa Sinyan.

Lyt til mine podcasts her

Gallup offentliggjorde i sommeren 2022 deres nyeste globale studier om medarbejderes engagement på arbejdspladser i alle verdens regioner. Blandt resultaterne for Danmark er:

  1. En ud af 5 danske medarbejdere er engageret i deres arbejde. Det er en stabil tendens over årtier og svarer til gennemsnittet for verdens arbejdspladser.
  2. 70% af danske medarbejdere er ikke engageret i deres arbejde. De gør det minimale af, hvad der forventes af dem på arbejdet.
  3. 1 ud af 2 danske medarbejdere ved ikke, hvad der forventes af dem på deres arbejdsplads.

Pa Sinyan forklarer i podcasten, hvordan Gallup definerer termen ”engageret”. Han fortæller bl.a., at danskerne indiskutabelt er ”among the most happy people in the world”, og han siger: ”You are lucky to be born in Denmark”. Men det betyder ikke, at vi i Danmark er engageret i vores arbejde.  For som Pa Sinyan siger: A happy employee can be happy doing – nothing.

At være engageret i sit arbejde handler for Gallup om, at dine følelsesmæssige behov på jobbet bliver mødt. Pa Sinyan peger her på, hvor vigtigt det er, at lederne skaber et miljø med faktorer som: Tydelighed om forventninger, mulighed for at gøre det man er bedst til i sin hverdag, og at der er nogle, som interesserer sig for ens personlige udvikling og læring på jobbet.

Og her svarer Pa Sinyan desværre klart, når jeg spørger ham, om danske ledere ligger i top på den skala: 

“Danish society is at the top when it comes to quality of life – sadly experiences at work are among the worst in the world”

Sagt med andre ord, så er danske ledere altså – ifølge 30 års forskning og studier i en organisation med to nobelprisvindere i forskningsteamet – altså temmelig dårlige til at inspirere og engagere sine medarbejdere på danske arbejdspladser.

Det er da virkelig ikke godt nok. Titlen i min podcast er derfor – hvor lidt vi ønsker at høre det det: Engagement: Danish leaders are among the worst in the world

Til gengæld rummer podcastens kapitler 2, 3 og 4 så meget optimisme og så konkrete bud på værktøjer til danske ledere, at det synes åbenbart, at vi sagtens kan få lidt flere af os “happy danes” til også at engagere os på vores arbejdspladser.

Tænk hvad det kan betyde.

.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel