DAGBOG, 13. nov. 2022, Molslinjen: Fra Thy til Himalaya over Florida – og retur til…

Jeg vil i 2023 formidle inspiration fra det bedste i Vesten og det bedste i Østen – og fra mine hjemlige aktiviteter i Lederkommunikation.nu. Tilmeld dig min gratis gruppe på Facebook, kaldet “InspirationsHub”, hvor dagbogen vil bo.

Jeg er vej til Thy og det nordvestjyske. Ombord på Molslinjen. En færgerute der vækker gode minder. I sommers var jeg på road trip i hele Danmark og besøgte 40 ledere fra alle mulige brancher på deres arbejdspladser. Jeg har stadig kontakt til en hel del.

Lige her på katamaranens dæk mellem Sjællands Odde og Århus med skumsprøjt og udsyn har jeg sjovt nok haft en del klarsyn. Både professionelle og dybt private. I dag tænker jeg over, hvorfor mennesker og arbejdspladser i det nord- og mellem-jyske synes mere interesseret i Lederkommunikation.nu end i min hjemstavn omkring hovedstaden.

Om kort tid rejser jeg til Florida til en større event “Date with Destiny” for tusindvis af deltagere verden over virtuelt i en lagerhal bygget op som et kolossalt skærm-studie i verdens førende coachingmiljø hos amerikanske Tony Robbins, der har coachet og coacher nogle af verdens rigeste mennesker, sportsstjerner og præsidenter. Jeg har erhvervet en af få vist ret eksklusive pladser fysisk inde i selve studiet.

I 2023 rejser jeg videre til Dharamsala i Nordindien – hjemsted for den tibetanske eksilregering og Dalai Lama. Jeg skal bo på retreat center med yoga hver morgen og besøge tibetanske kulturcentre, klostre og møde mange spændende mennesker. Jeg har tilmeldt mig en meget særlig rejse med titlen ”Rejsen i dit liv”.

Noget af nogle yderligheder. Det er i grunden ret sjovt. Mine nærmeste synes mere bange for, om jeg bliver indfanget af en gal amerikansk sekt, end om jeg skal bosætte mig som munk i et buddhistisk kloster i Himalaya. Det tænker jeg lidt over.  

Min plan er nu ingen af delene – men at tage det bedste fra Vesten og det bedste fra Østen – og lægge godt mærke til det værste. Fx skal jeg ved Himalaya møde en nonne der har boet 7 år i en grotte. Det har jeg virkelig ingen ambitioner om.

Jeg har min egen lille drøm med rejserne. At blive klogere som menneske – og se om jeg kan finde og formidle ny inspiration til danske arbejdspladser om, hvordan vi kan skabe et sundere arbejdsliv og mere visionært lederskab i Danmark – ved at tage det bedste fra Vesten og det bedste fra Østen. Ved at tænke nyt på danske arbejdspladser.  

For det er der jo brug for. Ser vi på sygefravær, stress, mangel på arbejdskraft og vigende søgning til velfærdsuddannelserne i Danmark – og mange usikkerheder om situationen i verden og økonomien i vores samfund – så kan vi jo godt tale om et dansk velfærdssamfund truet af kriser fra flere fronter.

Skal vi ikke tale om tingene, som de er? Det står ikke godt nok til på arbejdspladserne i Danmark. Rigtig mange tror, at Gallup bare er nogle, der laver prognoser til folketingsvalg. Gallup er en global koncern med to nobelprismodtagere i deres forskningsteam. På basis af 30 års forskning og studier siger en af deres topledere i min nye podcast:

“Danish society is at the top when it comes to quality of life – sadly experiences at work are among the worst in the world”.

Når jeg sidder her, bare mig, i dag og kigger ud over havet, er jeg lidt benovet.

Tænk at denne topleder gad bruge flere timer af sin travle tid på min beskedne podcast mellem flyrejser til Berlin, London og New York. Tænk at ingen andre rigtig i Danmark – store medier eller ressourcestærke organisationer – har formidlet noget specielt substantielt om Gallups resultater. Jeg har i hvert fald ikke kunne opstøve noget.  

Jeg forstår oprigtigt ikke, at magtfulde organisationer som DJØF, KL og andre ikke bare kaster sig over Gallups viden med entusiasme og nysgerrighed. Jeg har serveret det for deres fødder. Kvit og frit. Og et af Danmarks største erhvervsmedier, Børsen, har jeg leveret en markant nyhed til – men, som fra flere andre, får jeg ikke rigtig nogen respons.

Mon ikke der er noget, vi kan gøre bedre på danske arbejdspladser? Hvad er i grunden det værste, der kan ske ved, at vi lytter og lader os inspirere af international viden om arbejdsliv og ledelse på så højt niveau?

Måske har vi bare for travlt alle sammen med hver vores og drukner i mængder af nyheder, data og information. Den forurening med information, som en koreansk direktør for en mobiltelefon koncern advarede mod – tilbage i 2004.  

I dag får det mig til at spørge mig selv. Hvad vil jeg egentlig med mit arbejdsliv og Lederkommunkation.nu? De sidste 3 dage har jeg passet min søn og svigerdatters vidunderlige islandske slædehund, Cleo, og gået alenlange ture ved søer, skove og marker i det nordsjællandske.

Skal jeg i grunden fortsætte den formidling af international viden, som jeg er begyndt at bygge op på mit opdaterede website Lederkommunikation.nu? Skal jeg blive ved at investere så meget frivillig, ulønnet tid og energi? Er der overhovedet interesse for det i Danmark, eller har vi nok i os selv?

Jeg kan fint ranke ryggen og smile til verden. Gallups allervigtigste anbefalinger til danske ledere flugter præcist, hvad jeg har udviklet i Lederkommunikation.nu over de sidste tre år.

Jeg kan jo også bare leve et meget mere simpelt liv, passe mig selv, tjene lidt penge i min forretning – og vende ryggen til al det andet på det danske arbejdsmarked? Måske skulle jeg gøre det? Jeg lever jo kun en gang. Hvad er prisen? Hvad er gevinsten? For mig personligt.

Jeg tror, jeg lader spørgsmålet hvile over en kop varm kaffe her på Molslinjen. Klarsynet kom ikke i dag. Måske finder jeg ud af det i Florida. Måske finder jeg ud af det ved foden af Himalaya. Lige nu glæder jeg mig bare til at komme til Thy og se, om jeg kan hjælpe gode mennesker. Der er virkelig så dejligt og fredeligt deroppe i det nordjyske.  

KOMBARDO! (hvis du kender Molslinjen, forstår du 😉)

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel