Engelske undersøgelser: Dårlig kommunikation på arbejdspladsen koster dyrt

28% af engelske medarbejdere fortæller, at manglende evner til at kommunikere på arbejdspladsen har den største negative effekt på deres produktivitet. Hele 15% af medarbejderne tilkendegiver, at de har taget tid fri fra arbejdet, fordi de føler sig udfordret af kommunikation. 35% tilkendegiver, at de ikke er i stand til fx at levere præsentationer og kundemøder uden at føle “acute anxiety”.

Engelsk forskning konkluderer, at psykologisk tryghed – at du føler og tror du kan dele dine tanker, meninger og ideer indenfor virksomheden – er kritisk for organisationens succes.

Undersøgelser viser også, at dårligt mentalt helbred koster engelske virksomheder 56 milliarder kr. om året, og at – hold godt fast – hele 23% af medarbejderne siger, at de kun føler, at de er halvt så produktive på arbejdet, eller mindre, som de kunne være.  

Der er selvfølgelig mange og komplicerede spørgsmål i spil. Men – tænk engang hvilke muligheder, der er for at gribe fat om netop medarbejdernes dårlige oplevelser af kommunikation på arbejdspladserne.  

I mine 25 år som kommunikationschef har jeg været på flere studieture til det britiske kontinent. Mine oplevelser var uden for enhver tvivl, at kommunikation mange steder i en årrække har været prioriteret betydeligt højere i organisationer i England end i Danmark. Sagt på en anden måde er der ingen grund til at tro, at tallene er bedre i Danmark.

De engelske resultater bekræfter den forskning og de globale studier, der ligger til grund for Lederkommunikation.nu. Lad os skynde os at gribe fat i, hvordan vi taler, skriver, mødes, reagerer og agerer overfor hinanden og vores omgivelser i hverdagen på vores arbejdspladser.

Der er så mange gevinster at høste for dig, dine medarbejdere og din organisation.  

Læs artiklen i HR NEWS her.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel