Historien om en rigtig flaskepost til en gammel rigmand

Tænk hvad det brev betød. Den halve time af mit liv. Hvad tror du, det vil betyde på din arbejdsplads, hvis der en gang i mellem skyllede en flaskepost i land?

Mit møde med den gamle rigmand tæt på de 90 var mærkværdigt. Vores verdener kunne ikke være mere forskellige. På et møde på 2 minutter aftalte vi en mørk november aften, at jeg langtidslejede hans sommerhus, og sådan klarede vi alting derfra. Med respekt, tillid og ordentlighed.

Nu har jeg sagt farvel til lejemålet. I de sidste 1½ år har jeg boet der i 9 måneder. Nu er der andre ting, jeg skal. Desværre begyndte hans hukommelse at svigte temmelig meget, og der kom lidt kurrer på den så fine tråd mellem os.

“Spørger du mig, synes jeg nok aldrig, der har været mere brug for gode gammeldags flaskeposter i ledelser og på arbejdspladser, end der er i dag”

Jeg besluttede mig for at skrive et brev til ham, og jeg skrev, at han jo også kunne vise brevet til sine nære. Jeg brød mig virkelig ikke om, at vores historie sammen skulle stå frem i et forkert lys for hverken ham selv eller hans nære. I brevet genopfriskede jeg derfor alle detaljerne om vores samarbejde og tid sammen.

Tænk hvad det brev betød. Den halve time jeg brugte der af mit liv.

Jeg blev inviteret til en tre retters middag med ham og hans kone. Jeg hørte om hele deres liv. Og jeg er blevet inviteret igen. For vi er jo venner. Da jeg kørte, slog jeg hans græs med det dejligste smil i mit sind.

Lad det være min flaskepost til dig:

Er der nogle breve, du skulle overveje at skrive? Altså sådan gode gammeldags ”breve”, hvor du virkelig har noget oprigtigt og vigtigt på hjerte – som menneske?

Måske skal vi bruge den tid, vi har, lidt bedre, i stedet for at flakke så meget rundt. Hvad tror du, det vil betyde på din arbejdsplads, hvis der en gang i mellem skyllede en flaskepost i land?

Forsømmer vi at påskønne hinanden lidt mere, og de gode tider vi har – eller har haft?

At blive opmærksom på og få hjælp til netop dine flaskeposter i dit liv og din hverdag. Det er en del af alle mine trænings- og coachingforløb.

Spørger du mig, synes jeg nok aldrig, der har været mere brug for gode gammeldags flaskeposter i ledelser og på arbejdspladser, end der er i dag. Jeg vil hævde, at lidt flere flaskeposter kan bidrage til at øge engagement og arbejdsglæde og dermed skabe bedre resultater for dig og din arbejdsplads.

Bare du lover mig: Hold nu smartness, korrekthed, flygtighed og varm luft langt, langt borte… De flasker, de flyder over det hele.

Og vi ved alle sammen, når vi får en rigtig flaskepost.

Ikke sandt?

😉

Søren

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel