Artikelserie om arbejdsliv og kommunikation i A4 Arbejdsmiljø

Al vores kommunikation i arbejdslivet er under dramatisk forandring. Danske ledelser er slet ikke opmærksomme nok på konsekvenserne. Det skriver jeg nu om under temaet “Arbejdsliv og kommunikation” i en ny artikelserie i A4 Medier. Det første indlæg er her.

Dygtige og engagerede danske ledere skal tage kommunikation langt mere alvorligt

Når vi taler om kommunikation på vores arbejdspladser, ender det ofte med at blive et spørgsmål om det næste nyhedsbrev og digitale system. Hvad vi skriver på de sociale medier, vores marketing eller hvordan pressen omtaler os. Måske tror vi, vi løser nogle af vores udfordringer ved at ansætte en kommunikationsmedarbejder.

Det er i dag en meget gammeldags måde at betragte kommunikation på. Hvordan vi kommunikerer og omgås med hinanden og alle vores omgivelser – det er ledelse i praksis. Hver eneste dag. Mere end nogensinde er god kommunikation = god ledelse

Som eksempel på dette bliver alle måder vi taler sammen på som mennesker i disse år radikalt forandret.

Tidligere talte vi fx i telefon sammen. Nu skriver vi mængder af små korte tekstbeskeder og deler billeder i stedet. Nogle gange mødes vi også mere online, end vi mødes personligt i den virkelige verden.

Der er i realiteten tale om ganske dramatiske ændringer i selve måden, vi omgås med hinanden personligt i vores daglige liv og arbejdsliv. Undersøgelser viser:

  • At op til 25% af simple SMS-beskeder bliver misforstået, og at næsten halvdelen af mails med et vanskeligt indhold bliver misforstået. 
  • At danske ledere på højeste niveau i virksomheder med filialer i udlandet spilder masser af tid på grund af kulturelle og sproglige misforståelser i mails. 
  • Hvor meget det sanselige og kropslige betyder for vores indlæring og koncentration og derfor selvfølgelig også for vores indbyrdes kommunikation.

Vi skriver også flere og flere korte beskeder til hinanden i digitale systemer, og det er et faktum, at ord på skrift lettere bliver misforstået. Men de bliver stående der i systemet. Som en medarbejder udtaler på FOAs hjemmeside: ”Man bliver ked af at få kritik. Beskederne bliver tit skrevet i hastværk på grund af tidspres”.

Undersøgelser har vist, at administrative medarbejdere i Danmark i gennemsnit bruger 25 pct. af deres arbejdstid på at håndtere e-mails, og at 2/3 af alle mails bliver sendt fra mobile enheder. Tænk hvad der i er spil på din arbejdsplads hver eneste dag. Med så store mængder digitale beskeder, der afsendes – og ofte hurtigt fra mobile enheder – kan de mange små og store misforståelser selvfølgelig ikke undgå at påvirke vores trivsel og fællesskab og fx øge risikoen for konflikter. Beregninger fra FTF og LO har tidligere vurderet, at dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund op mod 80 milliarder kroner om året i bl.a. sygedagpenge og tabt arbejdsfortjeneste.

Kort og godt: Vi taler alt for lidt på vores arbejdspladser om, hvad de mange og hastige forandringer i vores samfund og den omfattende digitalisering af alle vores omgangsformer betyder for vores måde at være sammen på og mødes som mennesker i vores daglige arbejdsliv.    

Undersøgelser viser, at ledere ofte ikke betragter kommunikation som vigtigt nok til at blive prioriteret over andre opgaver. Det er på høje tid, at danske ledelser for alvor for øjnene op for, at kommunikation handler om så meget andet end den fine omtale i medierne, vores næste reklamefremstød eller det næste digitale system, der skal gøre alting så meget bedre.

Sikke et potentiale.

Tre jordnære anbefalinger

1: Bliv bevidst om faren – tal om det!

På en måde er det paradoksalt, men det er sjældent noget, vi taler ret meget om. Hvad alle de hastige forandringer betyder for vores allesammens daglige adfærd og kommunikation.    

2: Mød mennesker i øjenhøjde – hver dag!

Kom væk fra skærmen. Grib telefonen. Husk den lille sludder ved kaffemaskinen. At skrive beskeder og mødes online – det er bare ikke det samme. Vi kan så let gemme os der bag skærmen. Find din måde at møde mennesker i øjenhøjde på. Også når du er digital.

3: Få styr på din flaskepost – brug tid på det!

Vi kommunikerer ofte alt, alt for meget. Vær bevidst om hvad der er virkelig væsentligt – og kommuniker meget mindre, men bedre. Giv dig tid til at forstå, skrive og forklare. Og hvis du ikke helt forstår, hvad du læser, så tag telefonen og spørg, inden du reagerer eller grubler.  

Tilmeld dig gratis nyhedsbrev med viden og inspiration ca. 1 gang om måneden

Tilmeld dig min gratis gruppe på Facebook, InspirationsHub, hvor jeg jævnligt deler viden og gode råd.

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel