Det siger 5 ledere om personlige træningsforløb

Det har oprigtigt talt ikke været nogen god forretning for mig. Jeg vælger alligevel igen efter sommer at tilbyde personlige træningsforløb for ledere i at kommunikere endnu bedre – på to betingelser.

Jeg vælger fortsat at tilbyde forløb, fordi det er så åbenbart for mig, hvor mange ledere der kan vinde rigtig meget. I Danmark anses det at kommunikere ofte som noget ledere bare skal og kan. Bevares. En del ledere og politikere får medietræning og har kommunikationsafdelinger omkring sig.

Men mange, mange ledere med stort ansvar og mellemledere med mange medarbejdere – de har typisk slet ikke den samme støtte at trække på. Det er ofte netop de ledere, som sidder lige midt i krydsilden med medarbejdere, brugere, borgere og kunder i butikken.

Mit yndlings eksempel er skolelederen. Prøv en gang at overveje hvor store spørgsmål, der er i spil hele tiden. ForældreIntra, masser af følsomme beskeder, små skærmydsler og svære personlige sager, lokalaviser, debatter om mobiltelefoner, skolelukninger og fusioner, atter en polemik om reformer – og så videre.

Jeg synes virkelig, vi skal hjælpe dygtige ledere en lille smule mere med at håndtere den svære kommunikation i en tid, hvor så meget blæser om ørerne på os. Jeg tilbyder noget specielt her, som jeg ikke ser, at du kan finde andre steder. På to betingelser.

Den første betingelse er, at du skal være villig til, at vi sammen udvikler den form, hvor forløbet ikke er et kursus, men tager direkte afsæt i støtte til din hverdag. Det betyder, at du skal inddrage dine allervigtigste opgaver og udfordringer, du skal være klar til at eksperimentere med små øvelser og til at lægge aktuelle arbejder med fx tekster og oplæg frem til øvelser og feedback. Vi aftaler selvfølgelig en fast møderække, men løbende sparring online og via telefon indgår også.

Den anden betingelse er, at vi kan etablere samarbejdet effektivt med gensidig værdi, tillid som en selvfølge og fuld fortrolighed. Derfor ser du, at mine referencer nedenfor er anonyme. Det er ikke, fordi der foregår noget mystisk. Det er, fordi, det er din personlige kommunikation og din strategi, det hele handler om. Intet andet. Jeg er ikke din spindoktor.

Hvis du har lyst til at høre mere, så kontakt mig og lad os tage en snak om, hvorvidt et forløb giver gensidig mening

Det siger 5 ledere om deres træningsforløb

“Jeg får små, men meget vigtige greb og vinkler, som giver stor effekt i forhold til at genere følgeskab, udviklingsfokus og motivation i medarbejdergruppen” (afdelingsleder, kommune).

“De små øvelser om hvordan andre mennesker tænker i forskellige situationer åbnede flere perspektiver for mig. Jeg  tænker mere over, hvordan jeg kan gøre mere for holdet af medarbejdere og for fællesskabet” (leder, privat virksomhed).

Øvelser, coaching og gode råd har fået mig til at tænke kommunikation ind i alle sammenhænge og overveje nye kommunikationsmåder og kommunikationskanaler” (rektor, uddannelsesinstitution).

“Der har været fokus på, hvordan vi kan styrke vores indsatser ud fra netop vores virkelighed. Vi har haft meget udbytterige samtaler undervejs og fået udfordret vores måde at tænke og arbejde på” (direktør, uddannelsesinstitution).

“Jeg fik en øvelse, hvor jeg skulle spørge og lytte til medarbejdere og samarbejdspartnere på en simpel, men ret anderledes måde, end jeg er vant til. Det overraskede mig, at øvelsen førte til flere nye forslag og kommentarer, som har givet projektet ny energi” (leder, kommune).

Læs mere om kompetenceudvikling direkte ind i din praksis

Tilmeld dig gratis nyhedsbrev med viden og inspiration, 1-2 gange om måneden

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel