Podcast: Hvorfor vender så mange medarbejdere i det stille ryggen til deres arbejdsplads?

60% af danske medarbejdere føler ikke, at de bliver bakket op i deres personlige udvikling. 7 ud af 10 vælger ”bare” at passe sit arbejde og engagerer sig ikke rigtig i arbejdspladsens ve og vel. Og sådan har det været i rigtig mange år – selvom det i øjeblikket får megen omtale under overskriften ”Quit Quitting”.15 minutters dansk sammendrag af fire samtaler med Gallups topleder i Europa i podcasten ”Worklife and Leadership in Denmark”.

Hør podcast og de 15 minutters sammendrag på dansk i Chapter 5 her (eller på Spotify og andre gængse kanaler).

Det er faktisk slet ikke en nyhed, at flere og flere i det stille vender ryggen til hamsterhjulet og arbejdspladsen – et fænomen der nu bliver kaldt for ”Quiet Quitting”.  Mange, mange danskere vælger bare at passe sit arbejde og engagerer sig ikke rigtig i arbejdspladsens ve og vel. Faktisk 7 ud af 10. Og sådan har det været i rigtig mange år.

Podcasten om ”Worklife and Leadership in Denmark” fortæller i 4 episoder om Gallups forskning på højeste internationale niveau og bringer resultater og anbefalinger om Danmark til danske arbejdspladser og ledere. Resultater og anbefalinger der aldrig har været rigtig omtalt i Danmark.

I episode 5 i podcasten skærer jeg i et 15 minutters sammendrag de 4 samtaler med Gallups leder for Europa, Mellemøsten og Afrika, Pa Sinyan, ind til benet. Nogle af de, ret opsigtsvækkende konklusioner er:

  • Kun hver femte danske medarbejder er engageret i sit arbejde
  • 1 ud af 2 ved ikke, hvad der forventes af dem i dagligdagen.
  • 60% føler ikke, at de bliver bakket op i deres personlige udvikling.

Med to nobelprismodtagere i deres forskningsteam svarer Gallups topleder med et kærligt grin det samme to gange, da jeg spørger ham, hvor gode danske ledere er til at engagere og inspirere sine medarbejdere: ”Danish leaders are among the worst in the world”.

Det er vi så sammen med flere af vores europæiske nabolande, for Europa har i årtier indtaget en klar og kedelig bundplacering på listen over medarbejdernes engagement på arbejdspladserne blandt klodens kontinenter.

Det er da noget af et budskab til danske arbejdspladser og ledere. Der må være noget, vi kan lære af og lade os inspirere af. De visioner kommer Pa Sinyan også godt omkring i de 4 samtaler.

Tænk hvis vi kan hæve engagementet blandt danske medarbejdere – bare en lille smule. Hvad kan der så ikke ske?  Der må være noget, vi kan lære af og lade os inspirere af her. Tænk hvis vi kan hæve engagementet blandt danske medarbejdere – bare en lille smule. Hvad kan der så ikke ske?   

Hør podcast og de 15 minutters sammendrag på dansk i Chapter 5 her (eller på Spotify og andre gængse kanaler).

Tilmeld dig gratis nyhedsbrev med viden og inspiration ca. 1 gang om måneden

Tags

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel